Vachtverzorging

Samen met de eigenaar(s) wordt er grondig besproken welke verzorging uw huisdier nodig heeft.

De eerste keer geven we telkens vachtadvies. We leggen u uit welke verzorging uw dier nodig hebt zowel in ons trimsalon als bij uw thuis. U mag altijd bij de hond blijven tijdens de verzorging. Bij katten vragen we altijd er bij te blijven.


Honden:

We werken met de was- en blaasmethodeKlik hier voor een film en foto's van onze was- en blaasmethode.

Dit houdt in dat de hond eerst in bad gaat. De hond gaat twee keer in de shampoo en vervolgens in de conditioner. Tijdens het inmasseren van de balsem laat de vacht los  en er spoelt al heel veel dood haar uit de vacht. En dit allemaal zonder te borstelen of de vacht er met geweld uit te trekken!

Hierna gaat de hond op tafel en gaan we te werk met een waterblazer. Deze blaast het water uit de vacht en op het moment dat de vacht tot op de huid droog is blaast het de wol er ook uit. Dit gebeurt ook zonder borstels. Op deze manier wordt het dode haar verwijderd zonder dat er gezond haar meegetrokken wordt. De waterblazer is zelfs in staat om klitten uit de vacht te blazen (mits deze niet te groot zijn).

Het gevolg hiervan is dat alleen dat haar eruit gaat wat er ook echt aan toe is om te ruien. Ook wordt de vacht luchtig en zacht. Als laatste wordt de hond verder afgewerkt: ruwharigen worden geplukt, langharigen worden bijgeknipt, ... alles volgens rasstandaard.

Onze doelstelling is om de vacht van de honden te verbeteren zodat die gemakkelijk te onderhouden is.

Hierdoor zijn er een aantal wensen waar we niet aan tegemoet kunnen komen. Als u ons vraagt om uw hond te scheren of kort te knippen en dit past niet bij de vacht van uw hond, kunnen we hier niet aan mee werken.

Bij ons gaat het belang van de hond en zijn vacht voor!

Hier vindt u wat meer informatie waarom scheren niet goed is voor de vacht van uw hond.

Bij ons kan u ook terecht voor het corrigeren van beschadigde vachten na castratie/sterilisatie of scheren.

Voor meer info klik hier.

Verhaart uw hond veel te veel? Daar kunnen we u ook mee verder helpen. Klik hier voor meer info.


Katten

Katten, konijnen en cavia’s zijn een verhaal apart: zij hebben minder ‘geduld’ dan honden. Vroeg wennen aan kammen is noodzakelijk. Enkele vachten kunnen zelfs ‘geplukt’ worden.

Langharige katten, konijnen en cavia’s moeten minstens 1 maal per week geborsteld en gekamd worden.

In mijn trimsalon halen we eerst de knoopjes/klitjes uit de vacht om deze nadien ook volledig te ontwollen. Zo zal uw huisdier minder snel terug knopen maken en veel minder hard ruiven.

Bij klitten niet te lang wachten om een afspraak te maken, want voor u het weet is uw diertje volledig vervilt. En dan is er soms maar één optie: de tondeuse!

Gezien dat katten nogal gehecht zijn aan hun baas en soms niets moeten hebben van vreemden, vragen we de baasjes om erbij te blijven om de kat gerust te stellen. Dit geldt ook voor konijnen en cavia’s.

De vachtverzorging in ons trimsalon gebeurt uiteraard zonder verdoving en op een diervriendelijke manier!


Extra diensten die wij aanbieden:

Puppygewenning in het trimsalon: Wij voorzien dan voldoende tijd voor u en uw pup  om u te informeren over zijn vacht en verzorging! Wij vertellen u ook welk materiaal u best gebruikt en hoe u dit gebruikt. De pup wordt ondertussen gewend aan de sfeer in het hondenkapsalon en krijgt een kleine borstelbeurt. Als u dit doet voordat uw pup 4 maanden (16 weken) oud is, dan onthoudt hij dit voor de rest van zijn leven! Zo wordt het onderhoud niet enkel voor ons, maar ook voor uw hondje een heel stuk aangenamer! En dat is in de eerste plaats in het belang van uw hond!

Nagels knippen: Ook honden die geen vachtverzorging nodig hebben, maar wel té lange nagels hebben, kunnen bij ons terecht. Belt u wel even vooraf zodat wij even tijd voor uw hond kunnen maken.