Dieren van Shana

Yasco is onze oudste Cocker en mag 18 kaarsjes uitblazen dit jaar (2020). Hij is eigenlijk een beetje mijn hondje, daar ik hem zelf heb mogen kiezen uit het nestje pups. Hij is van pup af aan nooit speels geweest en altijd te koppig om iets van trucjes aan te leren. Onze Yasco is wel de grootste knuffelaar dat er in huis rond loopt! Hij was ook mijn eerste oefenhond om te trimmen.

 

Onze tweede Amerikaanse Cocker Spaniël is Kena, zij is helemaal anders van karakter dan onze Yasco. Ze is zot van het woordje ‘bal’ en leert snel nieuwe trucjes. Verder houd ze van grote wandelingen en veel aandacht natuurlijk! Om de zoveel tijd heeft ze ook wel nood aan haar kortere knuffelmomentjes. 

 

Prutske is een langharige Chihuahua die we geadopteerd hebben. Eerst ging ons mama er niet mee akkoord, maar na even vragen kon ze het niet meer weigeren (ook een grote dierenvriend!). Toen we hem net in huis hadden, was hij best angstig naar ons toe. Gaan wandelen kende hij precies niet en van de katten liep hij weg. Nu, enkele jaren later is het een echt schoothondje, de ‘grootste’ waker in huis en is zot van wandelen.

 

Ons Toshka is met momenten een echte kattin, de ene moment wilt ze veel aandacht en na een paar seconden is ze het beu. Boris en Blacks zijn onze 2 katers, en de zonen van Toshka. Het zijn allebei grote knuffelaars, maar ook hier is het een beetje uit de hand gelopen 😊. Het was eerst niet de bedoeling dat we een kitten gingen houden, maar ze waren zo schattig eh! Ze komen allemaal super goed overeen met de andere dieren en zouden niet zonder elkaar kunnen!

 

Kiki is ons Angorakonijntje, die geniet van het buitenleven in haar grote verblijf. Haar borstelbeurtje vind ze minder fijn, maar ook dat moet gebeuren met haar lange en dikke vachtje. Soms krijgt ze gezelschap van de hondjes, die dan mee de ren in lopen bij het eten geven. Dit vind ze helemaal niet erg.

 

Kali is mijn paardje en is een kruising Haflinger - IJslander. Kali is altijd een manège-pony geweest met veel pit in hem, nu staat hij op pensioen met 2 andere paardjes op de weide. Ik heb hem als verjaardagscadeau gekregen van mijn mama toen ik 18 werd. Deze koppige man is soms een echte hond. Hij wijkt geen seconde van mijn zijde wanneer ik bij hem op de weide ben en is een echte kindervriend!